• +90 542 408 0 850
  • hibevetesvik@gmail.com
  • Samsun, Türkiye
Kosgeb Danışmanlığı
Kosgeb Girişimcilik Kursu

Kosgeb Girişimcilik Kursu

KOSGEB Destekleri Almanız İçin İzlemeniz Gereken Yol

KOSGEB, temel olarak yeni bir işletme açmak isteyenleri desteklemek amacı ile kurulmuş olan ve bu destekler ile pek çok işletmenin açılması için gereken maddi desteği sağlayan kurumdur. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağlanan bu destekler oldukça faydalı olmaktadır. Girişimciliğe teşvik amacı ile verilen bu maddi destekler, karşılıksız bir şekilde hibe edilmektedir ya da geri ödemeli olarak kredi şeklinde verilmektedir. KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve kredi desteği ile ekonomiye katkı sağlama amacı güdülür. Girişimci ve esnaflar, KOSGEB tarafından verilen destekler ile hem iş hayatına daha sağlam bir şekilde giriş yapar hem de maddi olarak biraz daha rahatlar.

Ekonominin gelişmesi ve canlanması amacı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere bu KOSGEB destekleri verilmektedir. KOSGEB destekleri için de birtakım şartlar gerekir ve bu şartlara uymayan kişilere destek verilmez. Aynı zamanda düzgün bir şekilde her işlemi yerine getiren ve gerekli başvurularını yapan kişilere, KOSGEB’in hibe ve kredi destekleri verilmektedir.

KOSGEB hibe ve kredi desteği almak isteyen kişilerin ilk yapması gereken iş, kurumun vermiş olduğu bir eğitim kursuna katılmak ve başarılı olmaktadır. Daha sonra ise bazı işlemler yapıldıktan ve iş projesi kabul edildikten sonra ise yeni bir işletme açılabilmektedir. Sorunsuz bir şekilde destek alınabilmesi için işletmenin küçük veya orta büyüklükte olması gereklidir. Gereken bütün şartları yerine getiren ve projesi jüri tarafından onaylanan kişiler, işletmeleri için hibe ve kredi desteği alabilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Kursuna Başvuru

KOSGEB tarafından verilen hibe ve kredi desteklerini almak isteyen kişiler, ilk olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi almak zorundadır. Bu uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlamayan kişilere herhangi bir kredi veya hibe desteği verilmez. Uygulamalı girişimcilik eğitimi adı altında verilen bu kurs, yeterli başvuru sayısı olması durumunda her il ve ilçede açılabilmektedir. Başvuruların KOSGEB Hizmet Müdürlüklerine bizzat yapılması gerekir.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi olarak herkese verilen bu kurs sayesinde birtakım iş planları oluşturulabilmektedir. Bu girişimcilik kursları, KOSGEB ve İşkur tarafından ortak bir şekilde düzenlenmektedir. KOSGEB kurslarına başvuru yapıldıktan ve başvuru kabul edildikten sonra ise düzenli olarak bir takım eğitimlere katılmak gereklidir. Bu eğitimler hem işletmenin daha düzgün bir şekilde kurulması hem de kurulduktan sonra iyi bir şekilde yönetilmesi için gereklidir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursunu Tamamlama Ve Sertifika Alma

KOSGEB, sürekli olarak girişimciler için destek sağlamaktadır. Bu destekler ile de yeni bir işletme açmak daha kolay bir hale gelir. KOSGEB tarafından verilen desteğin miktarı, hibe ve krediye göre değişmektedir. KOSGEB desteklerinden faydalanmak için de öncelikle uygulamalı girişimcilik kursuna başvuruda bulunmak ve bu kursu başarı ile tamamlamak gereklidir. Kurslarda devamsızlık yapılmaması ve derslere tam olarak katılım sağlanması gerekiyor. KOSGEB kursları kapsamında iş projesi tasarlama ve hazırlama, iş yönetimi ve benzeri konularda girişimcilik eğitimi verilmektedir.

Bu kurslardan başarı ile ayrılan kişilere bir sertifika verilir. KOSGEB tarafından verilen kursların sonucunda alınan sertifika, eğitimin başarı ile sonuçlandığını göstermektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi ile verilen sertifika sonucunda kredi ve hibe için gereken belgelerden birine sahip olmaktadır. Kurs tamamlandıktan sonra verilen sertifika ile jüriye iş planı sunma hakkı da ortaya çıkmaktadır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunun başarı ile tamamlanması sonucunda verilen sertifika çok önemlidir. Bu sertifika olmadan herhangi bir hibe veya kredi desteği almak imkânsızdır. Çünkü KOSGEB tarafından destek vermenin ilk koşullarından biri olarak sertifikalar da gösterilmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi almak isteyenler, KOSGEB’e bizzat başvuruda bulunmalıdır. Başvuru sonrası da kursa başlanır ve sertifika alınınca destek talebi için gerekli olan diğer işlemler yapılır. Genel olarak aşamalar şöyledir:

· Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu

· Kurstan sertifika alımı

· İşletme kuruluşu ve kaydı

· İş planı hazırlama

· KOSGEB yetkililerinin iş planı kontrolü

· Hibe ve kredi desteği alımı

Sertifika Alındıktan Sonra İş Projesi Onayı

KOSGEB tarafından geri ödeme istenmeden, karşılıksız ve geri ödemeli olarak verilen kredi desteği için ilk olarak sertifika alınması gerekir. Uygulamalı girişimcilik kursuna giden ve eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifika alan kişiler, daha sonra ise bir iş planı hazırlamalıdır. Çünkü bu kursların verilmesinin temel amacı iş kurmayı ve planlama yapmayı öğretmektir. Kursu tamamlayan ve eğitime uygun olarak bir girişimcilik, iş kurma projesi hazırlayan kişilerin projeleri KOSGEB yetkilileri tarafından detaylı şekilde incelenir.

Yetkili bir jüri tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra eğer projeye onay verilir ise KOSGEB’in vermiş olduğu hibe ve kredi desteği alınabilmektedir. Ancak proje, jüriden onay almazsa herhangi bir destek verilmez. Bu nedenle de KOSGEB’in hibe ve kredileri için alınan eğitime uygun bir proje hazırlanması gerekir. İş projesinin KOSGEB’e sunulması için eğitime uygun olması gerekir. Girişimcilik eğitimleri hususlarına dikkat edilerek hazırlanan projelere genellikle onay verilmektedir.

Proje Onayı Sonrası Kayıt İşlemi

KOSGEB tarafından herkes için girişimlere yardımcı olmak amacı ile maddi destekler verilmektedir. Bu maddi desteklerin alınması için ilk adım olarak girişimcilik kursuna başvuru yapmak gerekir. Kurstan başarı ile ayrılıp sertifikayı alan kişiler, daha sonra öğretilenlere uygun bir iş planı oluşturmalıdır. İş planı KOSGEB tarafından onaylanır ise yeni işletme için destek verilir. Proje onaylandıktan sonra işletmenin kuruluşu yapılmalıdır. Kuruluşu yapılan işletme ise KOSGEB veri tabanına kaydedilir. Veri tabanına kayıt yapıldıktan sonra birtakım işlemler yapılabilir. KOSGEB kredi ve hibe desteği ile pek çok sayıda yeni işletme açılması sağlanmıştır. Bu yeni işletmeler ile de ekonomiye katkı sağlanır.

Hibe Ve Kredi İçin Başvuru

KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmak amacı ile işletmenin veritabanına kaydı tamamlandıktan sonra gerekli belgelerin hazırlanması gerekir. Açılış masrafları, faturalar ve benzeri giderlerin karşılanabilmesi için özellikle hibe destekleri çok yararlıdır. Her bir belgenin eksiksiz hazırlanması ve giderlerin gösterilmesi ile Hibe desteği alınabilmektedir. KOSGEB tarafından destek verilen işletmelere yetkililer tarafından denetleme yapılmaktadır. KOSGEB, hibe veya kredi verirken mekânı da denetletmektedir. Bu sayede de verilen desteğin düzgün bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı da öğrenilebilmektedir.

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB tarafından ekonomiyi daha iyi bir hale getirmek amacı ile birtakım destekler verilmektedir. Yeni bir işletme açacak olan kişilerin hepsi, KOSGEB maddi hibe ve kredi desteklerinden faydalanabilir. Özellikle gençlerin ve kadınların iş hayatına atılmasında çok yararlı olan bu destekler, herkes için işletme açmada kolaylık sağlamaktadır.

KOSGEB Destek Başvurularının Onaylanma Süreci

KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelere vermiş olduğu maddi destekler ile birçok farklı türde işletme açılmıştır. Bu desteklere ilk başvurudan itibaren geçen süre, duruma bağlı olarak değişebilmektedir. Kursun bitişi, proje hazırlama, jüri incelemesi ve benzeri unsurlara göre sürede oynamalar olmaktadır. KOSGEB destekleri, gerekli bütün belgeler hazır olduğunda ve diğer işlemler yapıldığında kullanıma sunulur. Bu destekler, işletme sahipleri için büyük avantaj sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.